Beeldschermwerk

Beeldschermwerk kan leiden tot verschillende soorten klachten, waarvan RSI (Repetitive Strain Injury) of tegenwoordig ook wel KANS (Klachten van de Arm, Nek en Schouders) de meest bekende is. RSI of KANS is een term die wordt gebruikt voor aandoeningen aan de nek, schouders, armen, polsen of handen. Deze aandoeningen kunnen ontstaan door werk aan een beeldscherm. Psychische spanningen (zie het thema Psycho Sociale Arbeidsbelasting) kunnen het ontstaan van RSI klachten versnellen of RSI klachten langer in stand houden.


Door een van de oplossingen aan te klikken wordt een beschrijving van de oplossing getoond, in de volgorde van de arbeidshygiënische strategie zoals de Arbo-wet voorschrijft.
Dat wil zeggen dat bronaanpak (wegnemen van het risico) de voorkeur heeft, daarna collectieve bescherming, dan individuele bescherming en daarna eventueel het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm).
Het is eveneens mogelijk een selectie van Oplossingen te maken voor een printervriendelijke versie of om als PDF op te slaan.

Risico Oplossing Arbeidshygiënische Strategie
Beeldschermwerk Collectieve bescherming verplicht
Collectieve bescherming verplicht
Collectieve bescherming verplicht
Individuele bescherming vrijblijvend
Individuele bescherming verplicht