Ook de tweede aanvraagperiode van vouchers voor de maatwerkprogramma’s rondom werkdruk en rondom agressie en ongewenst gedrag is succesvol. De vouchers voor beide maatwerkprogramma's zijn allemaal vergeven. Is het niet gelukt om een voucher voor een maatwerkprogramma te bemachtigen? Dan is een workshop werkdruk met jouw team een goed alternatief.

Workshop Werkdruk voor teams

De workshop werkdruk is bedoeld voor teams in de huisartsenzorg om samen te werken aan oplossingen om de werkdruk te verminderen, maar ook dat op het juiste moment de juiste hulpbron aangesproken wordt waardoor de gevolgen van werkdruk minder ernstig zijn. Op basis van behoefte kan voor de workshop een specifieke thematische invulling worden gekozen zoals autonomie, mentale veerkracht, vitaliteit, werk-privé balans, etc. Deze activiteit wordt op maat gegeven en gefinancierd door SSFH. Meer informatie is te vinden op het platform Gezondeboel onder het tabblad Coaching. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Annemie Webers van Career & Live via a.webers@careerandlive.nl.

Gesprekskaarten en individuele begeleiding

SSFH heeft twee gesprekskaarten ontwikkeld om te praten over werkdruk en agressie en ongewenst gedrag. Je kunt de kaarten zelfstandig gebruiken, met je team of een-op-een met een leidinggevende. Maar je kunt ook begeleiding krijgen van een coach die je helpt om het gesprek in goede banen te leiden. Meer informatie is te vinden op het platform Gezondeboel onder het tabblad Coaching. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de coach. Voor werkdruk kan dit met Praktijk Glansreijk via info@glansreijk.nl. Voor agressie & ongewenst gedrag kan dit met Thaeles via info@thaeles.nl.

De maatwerkprogramma’s, workshops en individuele begeleiding zijn mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en zijn onderdeel van het activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen.