Agressie en ongewenst gedrag vormen een toenemend probleem in de huisartsenzorg en zijn belangrijke factoren die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers belemmeren. Om in kaart te brengen hoe groot het probleem is, lanceert SSFH twee digitale scans rond agressie en ongewenst gedrag.

De agressiescan is een korte zelftest. Je krijgt tien vragen om meer bewust te raken van het huidige agressiebeleid en het veiligheidsniveau op de werkvloer binnen jouw huisartsenorganisatie. De uitkomst geeft aan hoe het gesteld is met agressie en bevat adviezen waar je mee aan de slag kunt om de veiligheid in de praktijk te verbeteren.

SSFH wil ook graag meer inzicht krijgen in hoe vaak agressie en ongewenst gedrag voorkomen, wie de veroorzaker is en wat mogelijke oorzaken zijn. Hiervoor is een inventarisatie ontwikkeld, een korte vragenlijst die dit in kaart brengt. Naast dat je deelname ons helpt met het in kaart brengen van agressie, kun je persoonlijk ook nog iets winnen: onder alle deelnemers verloten wij tien solar powerbanks waarmee je je telefoon duurzaam kunt opladen.

Meer informatie over de agressiescan kun je vinden op deze pagina.