Werkdruk en werkstress is met 43% de grootste oorzaak van werkgerelateerd verzuim in de huisartsenzorg. Voor zowel werknemers als werkgevers heeft een te hoge werkdruk en werkstress negatieve gevolgen. SSFH zet zich in om de werkdruk in de huisartsenzorg te verlagen. Dit doen we onderandere door het gezondheidsplatform 'gezondeboel' beschikbaar te maken en door maatwerkprogramma's rondom dit thema aan te bieden. Sinds november 2023 hebben we ook een reeks interactieve Webinars op onze website staan. In deze reeks interactieve webinars vertelt Annemie Webers van Career&Live meer over de thema's: werkdruk, werkstress, werkgeluk en 'in dialoog over werdruk'. Vanaf deze week zijn alle webinars in de reeks te bekijken! 

Webinar 'Werkstress'

In het eerste webinar in de reeks gaan we dieper in op het onderwerp 'werkstress'. Wat is het? Wat zijn mogelijke oorzaken? En hoe kunnen we werkstress oplossen? Annemie vertelt ons meer en geeft praktische tips waar jij vandaag nog mee aan de slag kan. 

Webinar 'Werkdruk'

Annemie neemt ons tijdens het tweede webinar op een interactieve manier mee in de wereld van 'werkdruk'. Ze vertelt meer over wat werkdruk nu eigenlijk is en gaat daarbij ook in op 'privédruk'. Daarnaast gaat ze dieper in op de oorzaken van werkdruk en welke verschillende soorten werkdruk er zijn. Tot slot geeft ze praktische tips en tools, zo kan jij morgen al aan de slag met het verlagen van werkdruk. 

Webinar 'Werkgeluk'

Werkgeluk én privégeluk, het hangt heel erg met elkaar samen. Als beide op orde is dan ga jij zingend naar werk en fluitend weer naar huis. Maar hoe zorg je dat jij gelukkig bent op je werk? En wat zijn signalen dat het misschien wat minder gaat? Deze en andere vragen beantwoordt Annemie tijdens het derde webinar over werkgeluk. Daarnaast sluit ze ook dit webinar weer af met tips en tricks om jouw werk- én privégeluk te verhogen.

Webinar 'In dialoog over werkdruk'

In het laatste webinar uit de reeks gaat Annemie Webers in op 'het dialoog aan gaan over werkdruk'. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: elkaars perspectief gaan zien en begrijpen, verschillende theorieën rondom teamwork en stress, en het signaleren van werkdruk en hoe je hier mee omgaat binnen jouw team. Annemie daagt je tot slot uit om morgen al met haar tips en tricks aan de slag te gaan!