Arbocatalogus voor de huisartsenzorg
18-04-2023
18-04-2023
Een vertrouwenspersoon biedt opvang, ondersteuning en nazorg na een incident. Maar wanneer neem je contact op met een vertrouwenspersoon? En hoe gaat dat dan in zijn werk? Om daar meer inzicht in te krijgen heeft SSFH veelgestelde vragen op een rij gezet.
Medewerkers in de huisartsenzorg zijn dagelijks bezig met het verlenen van zorg aan hun patiënten en kunnen te maken krijgen met situaties die gevoelig liggen. Denk aan fysieke agressie, seksuele intimidatie, pesten en integriteitskwesties Het is belangrijk om hier goed mee om te gaan, maar soms kan het lastig zijn om hierover te praten met collega's of je leidinggevende. In de Veelgestelde vragen - Vertrouwenspersoon kun je gemakkelijk informatie vinden over wat de vertrouwenspersoon doet en hoe deze kan helpen bij gevoelige situaties.
Belangrijk om te onthouden is dat alles wat tijdens een gesprek met de vertrouwenspersoon wordt besproken volledig vertrouwelijk is. De vertrouwenspersoon kan zelfs anoniem melding maken van een integriteitskwestie zonder de naam van de melder te noemen. SSFH hoopt dat de antwoorden op veelgestelde vragen bijdragen aan de bekendheid van de vertrouwenspersoon voor medewerkers in de huisartsenzorg.